Diyarbakır genelinde bin 743 okulda, 458 bin 207 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Kayapınar Sezai Karakoç İlkokulunda Vali Murat Zorluoğlu, Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu ve Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı öğrencilere karnelerini verip hediyeler taktim etti. Bir süre öğretmenlerle sohbet eden Vali Zorluoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sadoğlu daha sonra sınıfları tek, tek gezip öğrencilere karnelerini dağıtıp çalışmalarını değerlendirdi.

Vali Zorluoğlu, huzur içerisinde, keyifli ve başarılı bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin bu heyecanlı günlerinde, karne sevinçlerine ortak olma adına öğrencilerimize karnelerini verdik. Çok keyifli bir gün bizim için. Tabii değerli öğretmenlerimizle bir araya geldik, sohbet etme imkanı bulduk. Onlar ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak nitelendirdiğimiz 21’inci yüzyılda hedeflerimize ulaşma anlamında bizim için çok kıymetliler" dedi.

İlk kez karne heyecanı yaşayan 1’inci sınıf öğrencisi Azat Çınar Karakuş, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Karakuş, "15 tatilde bol bol okuma yapacağım ve sonra oyun oynayacağım. Okulumu özleyeceğim. Murat amca hediye verdi içerisinde çok güzel şeyler vardı" şeklinde konuştu.



