Firma sahibi Murat Altunhan, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen fıstıklı ve cevizli burma kadayıfının yanı sıra sütlü, kaymaklı, peynirli, düz ve çubuk kadayıf çeşitlerini üretiyor.
Özellikle şeker hassasiyeti bulunan müşterilerin talebi üzerine az şekerli kadayıf üretmek için çalışma yapan Altunhan, şeker oranını yüzde 80 düşürdüğü ve iç harcında yüzde 100 fıstık kullandığı "çıtır kadayıf" hazırladı.

İnatçı konusu ne, oyuncuları kimler? İnatçı nerede ve ne zaman çekildi?
İnatçı konusu ne, oyuncuları kimler? İnatçı nerede ve ne zaman çekildi?
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır'da Az Şekerli 2

TALEP 10 KAT ARTTI, GÜNLÜK 20 TEPSİ ÜRETİLİYOR

Satış noktalarında tadımlık olarak müşterilere sunulan kadayıfın beğenilmesi üzerine günlük 2 tepsi olan üretim 20'ye çıkarıldı. Firma sahibi ve tatlı ustası Murat Altunhan, "Üretiminde bir kilogram kadayıfa, bir kilogram şeker kullanırdık. Şu anda bir kilogram kadayıfa 200 gram şeker kullanıyoruz. Şeker oranı düşüklüğünde yüzde 80 fark var. Böylelikle tatlının lezzeti, kalitesi açığa çıkıyor. Bu tatlıyı çok beğendiler. Şeker oranı düşük olduğu için tatlıyı alan müşteriler, sonraki gün yine almaya geliyor” dedi.

Diyarbakır'da Az Şekerli 1

Normal kadayıfta bir tepsinin 2 kilo 900 gram geldiğini fakat çıtır kadayıfta ağırlığın 1 kilo 900 grama düştüğünü aktaran Altunhan, "Yeni çıtır kadayıfımızda şeker oranı düştü, porsiyon sayısı arttı" diye konuştu.

Kaynak: AA