ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK

Silvan İlçesindeki tanıtımının ardından Yazar Mehmet Aktarlı, Bir Silvan Hikayesi; Sürgün Anılar kitabı için Diyarbakır ÇandAmed Kültür Merkezi'nde Kürtçe olarak kitabının ikinci tanıtımını yaptı.

Mehmet Aktarli 3

ÇandAmed Kültür Merkezi'nde bugün saat 14.00'da başlayan tanıtımda sanatçı Ferat Mehmetoğlu, moderatörlük yaptı. Kürtçe olarak kısa bir giriş konuşması yapan Mehmetoğlu, yazar Mehmet Aktarlı'nın önceki kitapları, hayatı ve eserlerini anlattı.

Mehmet Aktarli

Yazar Mehmet Aktarlı da Kürtçe olarak devam ettiği konuşmasında, yeni kitabını anlattı. 1990 öncesi ilçede yaşananları ve yaşayan karakterleri hikayeleriyle birlikte ölümsüzleştirdiğini anlatan yazar Aktarlı, mitolojik bir karakter yarattığını belirterek, kitabını da bu karakter etrafında inşaa ettiğini dile getirdi. Silvan'ı ilçesini çok sevdiğini anlatan yazar Aktarlı, "Bazen kendi kendime artık Silvan için bir şey yapmayacağım diyorum. Ama sonra bir bakıyorum ki Silvan için düzenlenen bir etkinlikte buluyorum kendimi. Yani istesem de vazgeçemiyorum" dedi.

DİTAV’da ‘Diş Hediği’ geleneği yaşatıldı
DİTAV’da ‘Diş Hediği’ geleneği yaşatıldı
İçeriği Görüntüle

Silvanlılar Derneği, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kitapseverlerin katıldığı Diyarbakır'daki tanıtımın son bölümünde yazar Mehmet Aktarlı, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kitaba katkı sunan herkese teşekkür etti.

Muhabir: Mehmet TÜRK