İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Lice'nin kırsal Kılıçlı Mahallesi ve Akçabudak Mahallesi'ne bağlı Koçmaran mezrası, Çüngüş'ün kırsal Avut Mahallesi ve Hani'nin kırsal Çukur Mahallesi'nde yaşayan 4 kişi farklı nedenlerle rahatsızlandı. Hastaların yakınları, yolların kapalı olması nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım talep etti.

Diyarbakır'da Doğayla Mücadele1

Diyarbakır'da aranan 132 kişi yakalandı
Diyarbakır'da aranan 132 kişi yakalandı
İçeriği Görüntüle

Bunun üzerine 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri bölgelere sevk edildi. Sağlık ekipleri zorlu doğa koşullarında evlerinden aldılalrı hastaları ilçelerdeki hastanelere taşıdılar.

Diyarbakır'da Doğayla Mücadele

İl Sağlık Müdürü Emre Asiltürk, vatandaşların sağlık hizmetine ulaşması noktasında kar, buzlanma, yolların kapalı olması ve coğrafi zorlukların kendileri için engel olmadığını belirtti.

Kaynak: AA