Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kayapınar Belediyesinin ev sahipliğinde, Koma Amed’in Newroz Alanı’nda düzenlenen konseri başladı.

1990’larda Kürtçe müziğe getirdikleri özgün yorumla Kürt kültür ve sanat hafızasında önemli bir yer edinen grup, 30 yıl aradan sonra Diyarbakır’da yüz binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir konser veriyor.
Konsere, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye eşbaşkanları, milletvekilleri, sanatçılar, yurt içi ve yurt dışından gelen yüz binlerce müziksever katıldı.

Konser öncesinde sanatçı Şivan Perwer, Xelil Xemgin ve Kürt müzisyenlerin görüntülü mesajları ile Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesajlar ekrandan izletildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar sahneye çıkarak halkı selamladı.
EŞBAŞKAN BUCAK: KONSER BARIŞA VE ÖZGÜRLÜĞE VESİLE OLSUN

Konser programı, yüzbinlerce yurttaşın alkış ve zılgıtları eşliğinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak'ın selamlamasıyla başladı. Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcıları selamlayan Eşbaşkan Bucak, şöyle konuştu:
"Hoş geldiniz başımızın, gözümüzün üstüne geldiniz. Bugün misafirimiz Koma Amed. 30 yıl sonra evinde, toprağında. Gelişiniz kutlu olsun, onurlu halkımız bu hasret Newroz Alanı'nda sona erdi. Biz istiyoruz tüm Kürt halkının hasreti, annelerin hasreti son bulsun; demokrasi, birliktelik ve barışa vesile olsun. Bu konser Kürt halkının barış isteği ve özgürlük isteğine vesile olsun. Gençler, kadınlar, halkımız geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Kayapınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve Sanatça organizasyonuna bu coşkulu konser ve emekleri için teşekkür ediyoruz. Biz çok heyecanlıyız, sizin de sabrınızın olmadığınızı görüyorum, bu akşam umarım güzel ve coşkulu bir konser olur. Sizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum. Her bijî Amed."
Konuşmaların ardından grup üyeleri, Kurmanci ve Zazaca konsere katılan yüzbinleri selamladı.
EŞBAŞKAN BUCAK HALAYBAŞI OLDU

Konserde Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak, Koma Amed şarkıları eşliğinde halaybaşı oldu. Halaya Eski Büyüjşehir Belediytesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da yer aldı.
Koma Amed'in "Amede" şarkısıyla başlayan konseri devam ediyor.




