HABER - Faruk BALIKÇI
Maraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra Diyarbakır’da Aralık 2023 yılında kurulan Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği (DMS) 1’nci Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Çand Amed’de düzenlenen kongreye il, ilçe belediye eşbaşkanları ve çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.
Burada ilk olarak konuşan DMS Eşbaşkanı Melek Demir, 6 Şubat depreminin ardından büyük sorunların ve zorlu süreçlerin ortaya çıktığını ifade ederek, buna karşı mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini vurguladı. DMS’nin kurulmasının ardından yaptıkları faaliyetlere kısaca değinen Melek Demir, “Kadınlar ve çocuklar afetlerden çok daha fazla etkileniyor, çok daha fazla zarar görüyor” dedi.
Konuşmaların ardan faaliyet, mali ve denetleme raporları okundu. Raporların ardından yeni yönetim seçildi. Helin Bozarslan ve Hasan Basri Yorulmaz’ın eşbaşkan olarak seçildiği kongrede, Selime Karkuç, Gürkan Arzu, Umut Çaçan, Hivda Gündüz, Aziz Demirtaş, Vedat Tekay, Kadriye Kaya ve Feyat Azizoğlu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.




