Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Sur’un Dabanoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İsimlerinin gizli tutulmasını isteyen kadınların anlatımına göre, yaklaşık 20 kişilik grup “Allahu ekber” sesleriyle bağırarak kapıyı zorla açıp içeri girdi. Evde bulunan kadınlara, “Bir gün mühletiniz var, bu evden çıkmazsanız sizi daha kötü şeyler bekliyor” diyerek tehdit ettiler. Saldırganlar, daha sonra evin elektriğini kesip olay yerinden uzaklaştı.
DARP RAPORU ALIP ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Kadınlar, saldırının ardından hemen polisi aradıklarını ancak ekiplerin “Karakola gelin” diyerek olay yerine gelmediğini söyledi. Kadınlardan biri, avukatlarının devreye girmesiyle polisin eve geldiğini ifade ederek, “Karakola gittik, şikayetçi olduk. Yine de saldırganlar bulunmadı.”
Saldırı sonrası büyük korku yaşayan kadınlar, darp raporu aldıktan sonra güvenlik gerekçesiyle evlerine dönemedi. Kadınlar, saldırgan grubun mahallede yeniden göründüğünü, bu nedenle can güvenliklerinden endişe ettiklerini söyledi.





