Diyarbakır'da ev sahibi olma şansı: Mahkemeden kısa süre bu rakama verilecek
Diyarbakır'da ev sahibi olma şansı: Mahkemeden kısa süre bu rakama verilecek
İçeriği Görüntüle

HABER/Güneş OCAĞA

Alimler ve Medreseler Birliği’nin geleneksel hale getirdiği ‘Alimler Buluşması’, bu yıl 10’uncu kez Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

PROGRAM 11-12 EKİM’DE

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Alimler Buluşması’ programının 10’uncusu, 11–12 Ekim 2025 tarihlerinde Diyarbakır’daki Selahaddin Eyyubi Camii Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Diyarbakır’da Melleler Ve Alimlerden Önemli Buluşma2

PROGRAM ÖNCESİ BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELİNDİ

Bu yılki buluşmanın teması ‘İslami Kimliğimiz Üzerine Kurgulanan İdeolojik Girişimler’ olarak belirlendi. Program öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen İTTİHADUL ULEMA yetkilileri, düzenlenen kahvaltı programında etkinlik hakkında detaylı bilgiler verdi.

BULUŞMANIN TEMASI: AİLE, GENÇLİK VE FİLİSTİN

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi programımızın 10’usunu da Diyarbakır’da yine düzenleyeceğiz. Bu yılda Allah’ın izniyle 11-12 Ekim’de düzenleyeceğiz. Özelikle dört parça Kürdistan, Afrika, Arap ülkelerinden ve Filistin’den davetlilerimiz gelecek. Her yıl bu programı bir tema ile yapıyoruz. Bu yılda aile ve ahlakı öne çıkaracak bir program olacak. Çünkü aile çatısı çatırdıyor ve gençler madde bağımlılıklarına yöneliyor. Ayrıca böylesi bir programda Filistin’i konuşmak da olmaz. Filistin’den şahsiyetler de gelecek ve Filistin ile Gazzeyi konuşacağız.”

BİRÇOK ALİM VE AKADEMİSYEN KATILACAK

Birçok alim ve akademisyenin programda yer alacağını ifade eden Şimşek, “Toplum ciddi sorunlarla boğuşuyor. Dolayısıyla alimler topluluğu olarak aydınlatma be doğru yolu gösterme çalışmaları yapmalıyız. Umarım mesajlarımız aileler, farklı kesimler ve yetkililere ulaşır. Programımız hayırlara vesile olsun” dedi.

Muhabir: Güneş OCAĞA