ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK
Yenişehir ilçesindeki Halkbank Ofis Şubesi önünde günlerdir devam eden yoğunluk, metrelerce uzayan sıralara dönüştü.
Diyarbakır’da sosyal yardım kuyruğuhttps://t.co/vQmi02EBoJ pic.twitter.com/ZPnwAcquLl
— Güneydoğu Ekspres (@ekspreshaber_) April 28, 2026
Sabahın erken saatlerinden itibaren banka açılmadan önce şube önünde toplanan vatandaşlar, ödemelerini erken alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Kuyrukta bekleyenlerin büyük çoğunluğunu kadınlar oluştururken, az sayıda erkeğin de kadınlardan ayrı bir sıra oluşturduğu gözlemlendi.

İddiaya göre, daha önce PTT aracılığıyla yapılan sosyal yardım ödemelerinin banka şubelerine yönlendirilmesi, kent genelinde yoğunluğun artmasına neden oldu. Yeni uygulamaya geçiş sürecinde yeterli bilgilendirme yapılmadığını belirten vatandaşlar, yaşanan karmaşa nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

Uzun bekleyişler ve düzensizliğin tepkilere yol açtığı bölgede, vatandaşlar yetkililerden daha planlı bir sistem ve açık bilgilendirme talep ediyor. Kentteki yoğunluğun önümüzdeki günlerde nasıl çözüleceği ise merak konusu oldu.



