ÖZEL HABER-Güneş OCAĞA
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi’nde, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımları ulaştırılmaya başlandı. Mahalle Muhtarı Hikmet Demir’in öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle temin edilen defter, kalem, çanta, silgi gibi temel malzemeler öğrencilere dağıtılıyor.
“EKSİLSİZ OKULA BAŞLASINLAR”
Eğitime eksiksiz bir başlangıcın önemine değinen Muhtar Hikmet Demir, doğup büyüdüğü mahalledeki çocukların başarılı bir eğitim hayatı sürdürmesini gönülden istediğini belirterek, “Mahalle sakinlerimizin maddi yüklerini azaltabilmek için çocuklarımız için çanta, kalem, silgi, kalemlik, defter, cetvel takımı, sulu boya, pastel ve boyama kalemleri gibi kırtasiye yardımlarımızı çevremizdeki hayırsever insanların destekleriyle gerçekleştiriyoruz” dedi.
“ÇOCUKLSRIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Mahallede birçok hanenin maddi sıkıntılar içinde yaşadığını ifade eden Demir, “Yarınlarımızın parlayan yıldızları olan çocuklarımıza her zaman destek olmayı sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin hedeflerine daha güçlü bir şekilde ilerleyebilmeleri ve yarınlara daha parlak adımlar atabilmeleri için elimizden geleni, hayırsever insanlarımızın katkılarıyla yapacağız” diye konuştu.
MUHTARDAN BELEDİYEYE ÇAĞRI
özellikle metruk binaların öğrenciler için yarattığı tehlikeye vurgu yapan Demir, Fatih Mahallesi ve Bağlar’ın birçok semtinde çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden metruk yapılar mevcut. Bu yapıların bir an önce belediyeler tarafından yıkılması gerekmektedir. Aksi halde büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabiliriz” diye kaydetti.