Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü, dünyada 700 milyon insanın hala aç olduğunu ve mevcut durumun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha da kötüleştiğini belirtti. Merkezi Roma’da bulunan FAO, kuruluşunun 75’inci yıldönümünü ve Dünya Gıda Günü’nü, “Büyütelim, Besleyelim, Hep Birlikte Sürdürelim. Eylemlerimiz geleceğimizdir” temasıyla karşıladı.

Salgın nedeniyle video mesaj yöntemiyle Dünya Gıda Günü’nü kutlayan FAO Genel Direktörü Çü Dongyü, şunları söyledi:

 “FAO’nun kurulması, tarihin unutamayacağı bir dönüm noktasıdır. Dünya liderleri, tüm halklar ve uluslar için gıda sağlama taahhüdünde bulunduğunda bu devrimci bir fikirdi. Geçen 75 yıla dönülüp bakıldığında çok şey yapılmakla beraber, 700 milyon insan halen aç ve bu durum mevcut Kovid-19 salgınıyla daha da kötüleşti. Açlık bir kez daha arttıkça, Kovid-19 salgını gıda sistemlerimizin kırılganlığını ortaya çıkardıkça tarih, bizi bir kez daha bu zorluğun üstesinden gelmeye çağırıyor.”

Çü Dongyü, açlığın üstesinden ancak yapılan katkıların iki kat artırılmasıyla gelinebileceğini belirterek, “İnsanlığın en asil hedeflerinden biri olan aynı zamanda FAO’nun da varoluş nedeni olan açlığı ve yetersiz beslenmeyi her yerde sona erdirmek için tüm ortaklarla durmaksızın birlikte çalışmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim