Haber/ Güneş OCAĞA

 

Türkiye'de 1,5 milyonu aşkın öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri için tercih heyecanı başladı.

Bu süreçte öğrencileri yalnız bırakmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “LGS Tercih İşlemlerinde Yanınızdayız” projesiyle Bilgi Evi’nde öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Tercih işlemleri danışmanlığından LGS’ye giren tüm öğrenciler ücretsiz faydalanabiliyor.

Covid-19 tedbirleri uygulanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgınına dikkat ederek Bilgi Evi’nde öğrenci ve ailelerin kalabalık ortamda bir arada yer almalarını önlemek amacıyla tercih danışmanlığını randevu esasına göre yapıyor.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler 0412 999 18 88 numaralı hattı arayarak Bilgi Evi’nden randevu alabilir. Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilgi Evi’nin girişine dezenfektan standları yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, öğrenci ve ailelerin Bilgi Evi’ne ateş ölçümleri yapılarak ve maske verilerek alınıyor.

Görüşme yapılan öğrenci ve aile dışında sonraki randevu saatini bekleyen öğrenci ve aileler de bekleme salonunda yer alıyor.

Veliler de öğrenciler de memnun

Bilgi Evi eğitmenleri, aldıkları puan ve ilgi alanları doğrultusunda en doğru tercih için öğrencilere ve velilere ipuçları veriyor. Velileriyle birlikte Bilgi Evi’ne gelen öğrenciler, eğitmenlerle istişare ederek kendileri için en doğru kararı vermeye çalışıyor. Veliler ve öğrenciler kendilerine danışmanlık hizmeti sağlayan ve onları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Tercihler için son gün 29 Temmuz

LGS tercihlerinin 29 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. Yerleştirme yapılacak okullar www.meb.gov.tr veya eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek. Tercihleri konusunda destek almak isteyen Diyarbakırlı öğrenciler, Bilgi Evi’nden randevu alarak 10.00-16.00 saatleri arasında tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanabilir.

Editör: TE Bilişim