Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi Evi, ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından harekete geçerek başlattığı online eğitim sistemiyle binlerce öğrenciye eğitim vermeyi sürdürüyor. Öğrencilerin eğitiminin sekteye uğramaması için Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler,  Fen Bilgisi, İngilizce dersleri ile Akıl ve Zeka Oyunları online şekilde devam ediyor. Online eğitimlerden faydalanmak isteyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi (www.youtube.com/diyarbakirbld) YouTube adresinden derslere erişim sağlayabiliyor.

Rehber öğretmenlerden öğrencilere özel ilgi

Bilgi Evi rehber öğretmenleri pandemiden kaynaklı vakitlerinin çoğunu evde geçirmek zorunda kalan çocuklar için yeni bir çalışma başlattı. Rehber Öğretmenler, toplumsal ve kültürel değerler,  dayanışma ve yardımseverlik, insanlar arası hoş görürünün güzelliklerini anlatarak öğrencilerin bu konularda daha duyarlı olması için çalışmalar yürütüyor. Rehber öğretmenleri ayrıca Proje Tasarım Atölyesi ile çevreyi korumak ve öğrencilerde bilinç oluşturmak amacıyla evlerindeki atıkları hayal güçlerini kullanarak kullanılabilir farklı nesnelere dönüştürmelerini sağlıyor.

Eğitimlerine online olarak devam eden Bilgi Evi öğrencileri, İstaklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ölüm yıldönümünde andı. İstiklal Marşı’nın okuyarak anma programına başlayan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un edebi sözlerini yazdı, resimler çizdi, şiirler okudu. Bilgi Evi eğitmenleri ise Mehmet Ali Ersoy’un hayatını, edebi kişiliği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Editör: TE Bilişim