Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri üyeleri, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Çok sayıda eğitim emekçisinin katıldığı açıklamada, “MEB, acilen bütün tedbirleri alarak yüz yüze eğitime geçmelidir. Uzaktan eğitimle ilgili olarak yaşanan erişim sorunlarına acilen çözüm üretilmeli, öğrenci ve öğretmenlerin teknik ve donanım eksiklikleri derhal giderilmelidir” talebinde bulundu.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri üyeleri, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Zuhal Sezer, EBA’da yaşanan aksaklıklara değindi. Sezer, “Öğrenci sayıları ve ders programları dikkate alındığında EBA sisteminde belli bir yoğunluğun yaşanacağını öngörmek zor değildir. MEB’in bu duruma dair bir önlem almamasına rağmen, özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması dikkat çekicidir. MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel sorun alanları olarak kabul edilmediği için gerekli adımlar da atılmamaktadır” dedi.

 Sezer, talepleri şöyle sıraladı:

“* MEB, acilen bütün tedbirleri alarak yüz yüze eğitime geçmelidir.

 * Uzaktan eğitimle ilgili olarak yaşanan erişim sorunlarına acilen çözüm üretilmeli, öğrenci ve öğretmenlerin teknik ve donanım eksiklikleri derhal giderilmelidir.

 * Öğretmenler, EBA dışında uzaktan eğitim için kullanılan canlı platformlara girmeye zorlanmamalıdır. Söz konusu canlı iletişim platformları ile bakanlık, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri anlaşma imzalamalı, öğretmenler ve öğrenciler ancak söz konusu anlaşmadan sonra bu platformları kullanmalıdır.

 * MEB Personel Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yazıları en kısa sürede geri çekilmeli, uzaktan eğitimde öğretmenlerin canlı derse hazırlık için çok daha fazla emek ve zaman harcadığı düşünüldüğünde, derse hazırlık ücretleri artırımlı olarak ödenmelidir.

 * Rehber öğretmenler kendi görevlerinin gerektirdiği iş ve işlemleri uzaktan da yapabildiklerinden ek ders için okula gelmek zorunda bırakılmamalıdır.

 * Uzaktan eğitimde bütün öğretmenlerin maaş karşılığı girmek zorunda oldukları ders sayısı düşürülmeli ve eşitlenmelidir.

 * Öğretmenleri mesai saatleri dışında ve hafta tatillerinde ders yapmaya zorlayan her türlü uygulamadan vazgeçilmelidir.”

Editör: TE Bilişim