DİYARBAKIR - Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı A.Aziz Özkılıç, “Tarihin en zorlu ekonomik sürecine rağmen Türkiye büyümesini sürdürüyor. Böylesi zorlu bir dönemde Türkiye ekonomisinin 2020 yılında 5.9 büyümesi, buna paralel olarak 2021 yılında da pozitif büyümesini sürdürerek yıl genelinde yüzde 1,8 oranında büyümesi tek kelimeyle takdire şayandır. Bunun oluşmasında katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımızı, devlet yetkililerimiz, iş insanlarımızı, işçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı A.Aziz Özkılıç, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan, 2020’nin tamamı ve dördüncü çeyrek büyüme rakamları ile Şubat ayı İhracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkılıç yaptığı yazılı açıklamada tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına dikkati çekerek, “Tarihin en zorlu ekonomik sürecine rağmen Türkiye büyümesini sürdürüyor olması her yönüyle takdir edilmesi gerekir” dedi.

“Herkesin ayrı ayrı katkısı vardır”

“Böylesi zorlu bir dönemde Türkiye ekonomisinin 2020 yılında 5.9 büyümesi, buna paralel olarak 2021 yılında da pozitif büyümesini sürdürerek yıl genelinde yüzde 1,8 oranında büyümesi tek kelimeyle takdire şayandır” diyen Özkılıç, “Bunun oluşmasında katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımızı, devlet yetkililerimiz, iş insanlarımızı, işçilerimizi tebrik ediyorum. Tüm milletimizi 7’den 70’e herkesin bunda emeği vardır. Tüm sektörlerimiz, esnafımız, küçük işletmelerimiz, sanayicimiz ve ihracatçımızın ayrı ayrı bunda katkısı vardır. Hepsini kutluyorum. Türkiye’nin her alandaki ilerleyişine ekonomik zaferleri de eklemesi mutluluk vericidir” dedi.

Büyüme performansının sürdürülebilir bir niteliğe kavuşabilmesi için çok çalışılması gerektiğini aktaran Başkan Özkılıç, “Durmamalıyız ve sıkı şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol bulunuyor. Bu süreçte virüs ile de mücadeleyi oldukça dikkatli bir biçimde sürdürürken, ekonomik olarak da yine çok aktif olmalıyız. Piyasa çok canlı olmalı. İş insanları olarak, işi sıkı tutmalı ve üretimimizi, yatırımlarımızı göstermiş olduğumuz tüm çabalarımızı daha da arttırarak ve devletimizi de güvenerek ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz. Yerimizde durmamalı sürekli üzerine koymalıyız” diye konuştu.

“Reform bizleri daha da hareketlendirecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan reform süreci kapsamındaki adımların da yakın zamanda devreye alınmasıyla, 2021 yılında yatırımların ve üretim anlamında iş insanlarının elinin güçleneceğini öngördüklerini aktaran DOGÜNSİFED Başkanı A.Aziz Özkılıç, “Önümüzdeki dönemlerde, daha fazla yerli üretim ve daha fazla katma değerli ihracatla tüm dünyadaki mevcut pazarlardaki payımızı daha da artırmamız gerekiyor. Mart ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanının açıklayacağı reform süreci kapsamındaki adımlar bizleri daha da hareketlendireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Şubat ayı ihracatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Özkılıç, “Yine Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, şubat ayında ihracatın yüzde 9,6 artışla 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleştiği açıkladı. Böylelikle tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamını da yakaladık. Bu gelişmeler de yine bizim Türkiye olarak doğru yolda olduğumuzu ve hızla büyüdüğümüzün göstergesidir. Bunun sürdürülebilir olması için yatırımcılarımızın, sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın çok ciddi desteklenmesi, üretimin önünde varsa tüm engellerin kaldırılması, firmaların tam kapasiteyle çalışmalarının teşvik edilmesi olabilir. Reform süreci kapsamındaki adımların da devreye alınmasıyla 2021 yılında yatırımlar ve üretimde ülkemizin çok daha güçleneceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim