HABER-Mehmet TÜRK
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Amedspor-Çorumspor maçında, saha olayları, sahaya şişe atılması ve kötü tezahürattan dolayı 300 bin lira para cezası ile Doğu Alt, Batı Alt ve Güney Alt tribünlerine de elektronik biletlere bloke cezası verildi.
Türkiye Futbol Federasyonu PFDK , geçen hafta oynanan maçlarda yaşanan olumsuzluklarla ilgili kararları açıklandı.
PFDK kararında, “Amedspor’un 2-1 kazandığı Çorumspor maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 110.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Amedspor Kulübünün, taraftarların stadyum içerisine kapalı şekilde ve şişe içerisinde içeceklerle alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 110.000.-TL Para cezası ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca 80.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu alt tribün 131, 132, 133, 134, Batı alt tribün 110, 111, Güney alt tribün 122, 123,124 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine karar verildi” ifadelerine yer verildi.
Amedspor’un Pazar günü karşılaşacağı Erzurumspor’a da PFDK tarafından ceza verildi. PFDK kararlarında Erzurumspor’a verilen ceza ise şöyle:
11.01.2026 tarihinde oynanan Sivasspor-Erzurumspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey üst misafir tribün ile misafir kuzey A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.
MANİSASPOR’A 40 BİN TL CEZA
Manisaspor antrenörü Abidin Çakmak’ın 12.01.2026 tarihinde oynanan Manisaspor- Ümraniyespor müsabakasında, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 Resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 40.000.TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”




