HABER MERKEZİ

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen taziye ziyaretine Demokrasi Ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, İl Kadın Politikalar Başkanı Gülten Ekinci Arslan, Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, il ve Yenişehir ilçe yöneticileri katıldı. HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, İmam Taşçıer ve yöneticiler DEVA Partili yöneticilerle gerçekleştirdikleri görüşmede, katliamın sorumlularının belli olduğunu ifade etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen ise, yaşanan katliamın bir vahşet olduğunu bunun sadece HDP’ye yönelik olmadığını, demokrasiye ve İnsan Haklarına yapılan bir saldırı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Uzun zamandan beri iktidar ve ortağının yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle başta HDP olmak üzere tüm siyasi partiler açık bir şekilde hedef gösterilmektedir. Yaşanan bu katliama karşı demokrasiye inanan tüm kesimlerin yanyana durması gerekir. Eğer yanyana duramıyorsak bunun bir anlamı yoktur. Yanınızda olduğumuzu bildirir tekrardan başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Demokrasi ve Atılım Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz da, yaşanan olaydan derin bir üzüntü duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Çünkü yaşanan bu saldırı sadece HDP’ye yönelik değil iktidar karşıtı olan herkese yapılmış bir saldırıdır. Bu olayın araştırılıp sonucu ne olursa olsun tüm detayları ile ortaya çıkarılması gerekir.”

Yaşanan olayda  HDP Diyarbakır Milletvekilli İmam Taşçıer de “Yapılan saldırının bugün İzmir il teşkilatımıza yapıldığını ancak ileriki süreçte diğer partilerle devam edeceğini” belirterek şunları ifade etti:

Gün Birlik ve beraberlik zamanıdır. Kenetlenme zamanıdır. İktidar ve Hükümet ortağı kutuplaştırma, ayrıştırma ve yapmış oldukları sivri siyaset açıklamaları ile bizi hedef gösterdiler. Bizi hedef göstermeleri sonucu İzmir İl Teşkilatımıza yapılan saldırı sonucunda Deniz Poyraz partili üyemiz katledildi. Bu saldırıyı hazırlayan tetiği çeken iktidardır. 1990’lı yıllara gerimi dönüyoruz endişesine kapılmamak mümkün değildir. Demokrasi ve Atılım Partisinin bize gerçekleştirmiş olduğu bu ziyareti anlamlı buluyoruz. DEVA Partisinin İl ve Yenişehir teşkilatlarına teşekkür ederiz bizi bu zamanımız yalnız bırakmadıkları için.”

Editör: TE Bilişim