HABER MERKEZİ

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, oluşturdukları “Diyarbakır Eczacı Odası”  ismindeki mobil uygulamayla bir ilke imza attıklarını bildirdi. Mobil uygulama ile nöbetçi eczanelere anında ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Sert: “Mobil uygulamamız ile Diyarbakır merkez ve ilçelerdeki nöbetçi eczane bilgisine anında ulaşmak mümkün. Sistem üzerinden günlük olarak yenilenen bilgilerle ihtiyaç duyulan anda nöbetçi eczanenin hem konum bilgisine hem de irtibat numarasına ulaşılıyor. Vatandaş en yakın lokasyondaki nöbetçi eczaneye navigasyon ile yönlendiriliyor. IOS ve Android’e uyumlu uygulama AppStore ve Google Play Store’dan “Diyarbakır Eczacı Odası” ismiyle indirilebilir” dedi.

Güncel sağlık ve eczacılık haberlerine de uygulama ile ulaşıldığını söyleyen Sert, aynı zamanda uygulamada Diyarbakır Eczacı Odası dergisi olan Partikül’ün sayılarının da bulunduğunu kaydetti.

“Eczacılarımız işlemlerini uygulama üzerinden yapabilecek”

Mobil uygulamanın Eczacıların birçok işleminde pratik imkanlar sunduğunu vurgulayan Sert: “Eczacılarımız işlemlerini mobil uygulama üzerinden yapabilecek. Özellikle pandemi sürecinde birçok işlemin dijital yollarla yapılabilmesine imkân yaratmış, iş ve evrak yükünü azaltmak amacıyla C grubu sıralı dağıtım reçetelerinin elektronik ortamda onaylanabilmesi için e-icmal onay sistemine geçişi sağlamıştık. Web sitemizle entegre olan mobil uygulamamız ile eczacılarımız birçok işlem ve onaylarını pratik olarak yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Mahmut Sert, Diyarbakır Eczacı Odası olarak halk sağlığının korunması ve sağlık okur yazarlığının gelişmesi yönünde çeşitli çalışmalarının olduğunu kaydederek, mobil uygulamanın da bu yönde atılmış bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim