Diyarbakır’da gerçekleştirilen istişare toplantısına katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, “Diyarbakır’da göreve başladığımdan bu yana çok güzel projelere şahitlik ediyorum. Bu projenin hayata geçmesinde en büyük görev sivil toplum kuruluşlarına ve sahada görev alanlara düşüyor. Saha, projenin en önemli kısmını oluşturuyor. Ülkemizin gelişmesi anlamında da kadının eğitime ve ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Güçlü kadınlar, güçlü yarınları doğuruyor. Bu konuda emeği geçen, buna katkı sunan herkese, tüm taraflara teşekkür ediyorum.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Güler Özdoğan toplantıda yaptığı açıklamada, “Bir ülkenin en önemli insan kaynağını gençler oluşturmaktadır. Ülkemiz genç nüfus yoğunluğu açısından zengin bir potansiyele sahiptir. ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’nin alana hizmet edecek örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Projemizin başarıya ulaşması için tüm taraflarca sahiplenilmesi büyük önem arz etmektedir. Sizlerin bugün burada bulunması bizlere bu anlamda güç vermektedir.” dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sahaya inmek üzere 11 il seçtik, 11 ilden biri de Diyarbakır. Diyarbakır NEET kadın oranının yüksek olduğu illerden biri. Hem NEET kadın oranının yüksek olması hem de Diyarbakır’ın iş birliğine açık ve halihazırda güzel çalışmalar yürüttüğünü bildiğimiz için buradayız” diye konuştu.

UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, “Tüm paydaşların ortak çabalarıyla tasarlanan projenin NEET genç kadınlarda farkındalık yaratmada ve istihdam edilebilirliklerinin artmasında büyük etkisi olacağına inanıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim