Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Evi’nin 12 yıl önce inşa edildiğini, 400 köpek ve 60 kediye ev sahipliğinin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Sahipsiz olup dışarıda yaralanan veya hasta olan hayvanlarımızın getirilerek tedavi edildiği ve bu hayvanlara barınacakları mekânın sağlandığı bir merkezimizdir. Dolayısıyla, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Evi yardıma muhtaç sokak hayvanları için hem bir barınak hem de bir hastane işlevi de görmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında şöyle dendi, “2 ay önce Hayvan Barınağımız ile ilgili ciddi şikâyetler karşısında anında müdahalede bulunarak 2 personelimiz hakkında kurum içi soruşturma başlattık. Bugün yeniden hayvan barınağı ile ilgili benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yaşanan üzücü olayla ilgili ilk günden itibaren barınak bünyesinde görev yapan 1 sorumlu 3 yardımcı teknik personel ve 4 saha personeli hakkında soruşturma başlattığımızı, eks olan 6 köpeğimizi otopsi işlemleri için Elazığ’a gönderdiğimizi belirtmek; bu olayla ilgili tarafımızdan kaynaklanan en ufak bir hatanın dahi sorumlularını açığa çıkaracağımızı ifade etmek isteriz.”

Belediye iddiaları kabul etmedi

Olayın kamuoyuna yansıyan biçimi ile yüksek sayıda hayvan öldürüldüğüne dair iddiaların kabul edilmediği açıklamada son olarak şunlar söylendi, “Hiçbir biçimde gerçeği yansıtmamaktadır. Hayvan barınağında 10 yılın üzerinde hala yaşayan köpeklerimizin bulunduğu gibi 50’nin üzerinde sakat hayvan da uzun zamandır burada yaşamaktadır. Bunun bilinçli bir şekilde linç kampanyasına dönüştürülmek istendiğinin farkındayız. Bizim için insan ne kadar değerliyse, doğa ve doğayı oluşturan canlı-cansız tüm varlıklar da aynı derecede değerlidir. Bu konuda kapımız kentteki tüm doğa ve hayvan severlere açıktır. Sıkıntıları ve sorunları aşmak ancak ve ancak kent olarak bir arada durmamıza bağlıdır.”

Editör: TE Bilişim