Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ ve Van'da yaşanan kadın katliamlarına dair Dağkapı Meydanı'nda açıklama yaptı. Ağ içerisinde yer alan çok sayıda kadın örgütü temsilcisi açıklamaya katıldı. Açıklamada konuşan Avukat Berfin Polat, Sakine Kültür'ün 15 Mayıs'ta Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Remziye Apaydın'ın Elazığ'da, Suna Pek'in Van'da ve Şule A.T.'nin Diyarbakır'da öldürüldüğüne işaret ederek, ülkedeki kadın ölümlerinin arttığını söyledi.

Polat, "Her gün işkence edilen, dövülen, öldürülen, tecavüz edilen, intihara ve fuhuşa zorlanan, kaybedilen kadınların haberlerini alıyoruz. Yine her gün idari ve yargısal süreçlerde ayrımcılığın, adaletsizliğin ve yeni şiddet biçimlerinin tekrar tekrar ortaya çıktığını okuyor, tanık oluyoruz" diye konuştu. Kadın katliamlarına dair yürütülen soruşturmaların etkin yürütülmediğini ve yasaların uygulanmadığını öne süren Polat, cezasızlık politikasına tepki gösterdi.

Polat, meşru savunma haklarını kullanarak kendilerine işkence uygulayan erkekleri öldürmek zorunda kalan kadınların ağır cezalar aldığını belirterek, şiddet uygulayan erkeklerin ise kimi yasal düzenlemelerle serbest bırakıldığını kaydetti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim