Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu ve gıda kontrol görevlilerinin katılımıyla yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, vatandaşların yoğun şekilde rağbet gösterdiği tatlı ürünü satışı yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

2022 yılının ilk altı ayında Diyarbakır’da bulunan 10 bin 431 gıda ve yem işletmesine yönelik 9 bin 47 denetimin gerçekleştiği belirtildi.

Yine bu dönemde işyerlerinden gerek alınan numunelerin uygunsuzluğundan ve gerekse işyerlerindeki uygunsuzluklardan (hijyen, ürünlerle ilgili sorunlar gibi) dolayı 49 işyerine 728 bin 853TL idari para cezası uygulandığı 1 işyeri hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Yaşlılara bayram hediyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ulu çınarlara Yaşlı Birimi aracılığıyla hizmet vermeyi sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesi belirlediği adreslerde yaşayan kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan yaşlılara hediye (şeker ve kolonya) paketi dağıttı.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Yaşlılar Birimi’nde hazırlanan hediye paketleri, ekipler tarafından yaşlıların ikamet ettikleri adreslere bırakıldı.

Kayapınar’da bayram temizliği

“Temiz ve yaşanabilir bir ilçe için” mottosuyla temizlik çalışmalarını 7/24 sürdüren Kayapınar Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe merkezi genelindeki bulvar, cadde, sokak ve kaldırımları tazyikli su ile yıkıyor. Ayrıca temizlik ekiplerimiz, ilçedeki ibadethanelere yönelik temizlik çalışmasını da gerçekleştirdi.

Bayram öncesi ilçede bulunan cami ve mescitlerin halılarını yerinde temizleyen ekipler, temizlik çalışmalarını devam ettiriyor.

Cami halılarını yerinde temizleyen ekipler, çalışmaları kırsal ve merkez ayrımı yapmadan sürdürüyor. Camilerin yanı sıra taziye evlerinde de temizlik çalışmalarını devam ettiren görevli personeller, belirlenen adresleri Kurban Bayramı'na hazırlıyor.

Editör: TE Bilişim