Nermin Zengin/Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Bilim ve Sanat Merkezi'nde resim eğitimi almakta olan 12 yaşındaki Öznur Mehmetoğlu, 2019 Bic Kids Türkiye 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi oldu. Diyarbakırlı 6. sınıf öğrencisi Öznur Mehmetoğlu, bugüne kadar birçok karma sergiye katılarak başarı belgesi aldı. Pandemi nedeniyle online üzeri sergilediği resimleri ilgi toplayan 12 yaşındaki küçük Öznur’un en büyük hedefi ülke sınırlarını aşmak, uluslararası alanda adından söz ettirecek büyük başarılar elde etmek.

Diyarbakırlı Öznur Mehmetoğlu, aynı zamanda yetenek sınavıyla girdiği Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’de resim eğitimi alıyor. En büyük destekçisinin ailesi olduğunu söyleyen Öznur, şimdiye kadar birkaç karma sergiye katıldı.

6 yaşından bu yana resim çiziyor

Gazetemiz Ekspres’e konuşan Diyarbakırlı küçük Ressam Öznur Mehmetoğlu, iyi bir eğitim almak, her geçen gün kendisini daha fazla geliştirmek, böylece ulusal ve uluslararası ünlü bir ressam olmak istediğini ifade ederek, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sinin katkılarıyla 6 yaşımdan bugüne kadar çizdiğim resimlerimi online üzeri sergilemeye başladım. İlk online sergim 21 eserden oluşuyor. Sanatçı ve sanatseverlerin sergimi ziyaret etmesini bekliyorum” dedi.

Üç tane karma sergiye katıldım

Mehmetoğlu, bugüne kadar 3 tane karma sergiye katıldığını belirterek, bunların sırasıyla, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde düzenlenen “8. Kırmızı Beyaz 30 Ağustos” temalı karma resim sergisi, Birleşmiş Ressamlar Kulübü’nün Ankara Zafer Sanat Galerisi’ndeki “Bana Sevgini Anlat” karma sergi ve Diyarbakır-Silvan’da “Doğa ve İnsan” temalı karma sergileri olduğunu söyledi.

İlerde daha çok sergilere katılacağını ifade eden küçük Ressam Mehmetoğlu, “Kişisel sergimi şu an online sergi olarak yapıyorum. En büyük hayalim ise 2021 Nisan veya Mayıs ayında bir galeride ilk kişisel sergimi açmaktır. Bu serüvende her zaman yanımda olan, ellerinden gelen her türlü imkanı bana sunan ailem, bir an olsun desteğini esirgemedi. Diyarbakır’ın sanatta, hak ettiği yere gelmesini diliyorum” dedi.

‘Benim için büyük bir mutluluk’

Küçük ressamın babası Aziz Mehmetoğlu ise, kızı Öznur’un 2019 Bic Kids Türkiye 5. Ulusal Resim Yarışması’nda aldığı altın madalya ile Türkiye birincisi olduğunu belirterek, “Kızım sanat hayatına 6 yaşında adım attı. Onun daha o yaşta sanata ilgi duyması benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır, onunla gurur duyuyorum. Gerçekten onun bu başarısından çok mutluyum, heyecanlıyım. Gelecekte büyük sergiler açmasını dilerim ve onun bu alanda ilerlediğini görmek, gelişmesine tanık olmak harika bir duygu olduğunu söylemek isterim” ifadesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim