Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçları konusu, son günlerde özellikle sosyal medyada dile getirilen borçların faizi konusundaki şikayetlerle bir kez daha gündem olmuştu. İktidar cephesinden konuyla ilgili ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

Kasapoğlu şöyle konuştu:

"Eski adı TEFE yeni adı Yurt İçi Tüketici Fiyat endeksi. Bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Ve tabii gençlerimizi biz hiçbir zaman mağdur etmedik." dedi.

Bakanlık olarak konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını belirten Kasapoğlu, ilk kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi. Kasapoğlu, "KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceğiz. Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kermal Kılıçdaroğlu, 10 Temmuz'da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda." demişti. (artıgerçek)

Editör: TE Bilişim