Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söylemişti. Ancak rüzgarın da etkisiyle alevler birçok noktada etkili oluyor.

Manavgat’a bağlı Dikmen Mahallesi'ndeki ormanlık alanda süren yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kısa sürede birçok eve sıçradı.

Yangında evler, sera ve tarım alanları zarar gördü. Yangın bölgesine girişler tamamen kapatıldı, bölgedeki vatandaşlar da jandarma ekipleri tarafından tahliye ediliyor.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, orman yangını sonrası Oymapınar Barajı'ndaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, yürütülen söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracının kullanıldığı kaydedildi ve "3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracının sevk edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır."

Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda yaralanan sürücünün tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, tedbir amaçlı 1.300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonunun hazır hale getirildiği kaydedildi.

Çifliği yanan oyuncu Tuğba Özay yardım istedi

Öte yandan yangından çiftliği zarar gören eski manken ve oyuncu Tuğba Özay, sosyal medya hesabından yardım istedi.

Özay, Instagram hesabından paylaştığı videoda, "Yanıyoruz! Çiftliğimiz yanıyor... Ne olur sesimizi duyurun. Şu an Manavgat'a yetişmeye çalışıyorum. Ne olur sesimizi duyurun. Yanıyor çiftliğimiz yanıyor, her yer, her şey yanıyor. Yangın uçakları daha çok gelmeli. Her yer yanıyor” ifadelerini kullandı.

Ardından hastane odasından yeni bir video yayınlayan Özay, "Ben felç geçirdim arkadaşlar. Çiftliğimiz, evlerimiz her şey yandı. Dünden beri yalvarıyorum, destek istiyorum. Yandı, her yer yandı. Kollarım ve hiçbir yerim tutmuyor" dedi.

Editör: TE Bilişim