Bölgenin önemli hemşehri dayanışma dernekleri arasında bulunan Musyan-Der, 500’i aşan üye yapısı ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği insani ve sosyal amaçlı çalışmalarla öne çıkıyor. Bingöl’e bağlı Musyan (Yamaç) köyünden olup Diyarbakır ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan vatandaşların üye olduğu dernek bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle farkındalık oluşturdu.

Dernek Başkanı Alaattin Elaltunkara, 7 yıl önce kurulan  Musyan-Der’in kültürel ve sosyal içerikli etkinliklere imza atarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi destek sağladığını, eğitime de büyük önem vererek bir çok öğrenciye burs imkanı sağladığını söyledi.

DAYANIŞMA RUHU DAHA DA ARTIRILACAK

Aralarında Yılmaz Elaldı, Aziz Elaldı ve önemli iş insanlarının da bulunduğu iş yaşamında etkin ve bilinen isimlerin de üye olduğu Musyan-Der’in yapılan toplantısında yeni dönemle ilgili kararlar alındı.

Buna göre dayanışma ruhu daha da artırılacak, üniversite kazanan öğrencilere yönelik burs desteği devam ettirilecek, üyeler ve köy sakinleri arasındaki dayanışma ruhunun devam ettirilmesini sağlayacak çalışmalara ağırlık verilecek.

Editör: TE Bilişim