Öcalan’ın avukatları, İmralı’da müvekkilleriyle 22 Mayıs’ta yaptıkları görüşmeye ilişkin basın toplantısı yaptı. Titanic Downtown Beyoğlu Hotel’de kameraların karşısına geçen Asrın Hukuk Bürosu avukatları Nevroz Uysal, Rezan Sarıca, İbrahim Bilmez ve Raziye Turgut, açlık grevi ve ölüm orucuna ilişkin Öcalan’ın mesajını iletti.

Açlık grevi eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs’ta ilk kez avukatlarıyla görüşen ve görüşlerini İmralı’daki diğer tutuklu arkadaşlarıyla birlikte 7 maddede kamuoyuna duyuran Öcalan, avukatlarıyla yaptığı 22 Mayıs’taki ikinci görüşmede bu kez süren eylemlere dair mesaj verdi.

İbrahim Bilmez, Öcalan’la görüşmeye dair bilgi paylaşan, Öcalan’la yaptıkları görüşmenin temel gündeminin açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri olduğunu söyledi.

Daha sonra Nevroz Uysal, Asrın Hukuk Bürosu adına hazırlanan metni okudu. 22 Mayıs’ta gerçekleşen İmralı görüşmesine dikkat çeken Uysal, Öcalan’ın daha önceki görüşmede kaleme alınan 7 maddelik deklarasyonun tartışmasının olumlu olduğunu söyledi. Uysal, Öcalan’ın, görüşmenin bir önceki görüşme gibi “müzakere varlığının olmadığını” değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Editör: TE Bilişim