RİZE dün akşam aşırı sağanak yağmur sonrası sele teslim oldu. Saat saat ölü sayısı artıyor. Son olarak bir köy muhtarı ile bir kadının cenazesinin daha bulunmasıyla ölü sayısı 6'ya yükseldi.

Kayıp ihbarı yapılan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Şehircilik, İçişleri ve Altyapı bakanları bölgede... Felaketin boyutları gün ağarınca ortaya çıktı. Meteoroloji yeni sağanak yağış uyarısı yaptı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Rize'nin 6 ilçesinde dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, heyelanlar meydana geldi. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi; kayıp oldukları bildirilen Muradiye beldesinde kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanın yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Afette 6 kişi can verdi. 13 kişi etkilendi. 2 kişi için arama çalışması sürüyor. 1 kişi tedavi altında" bilgisi verdi.

Rize’de 7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 6 kişinin öldüğü, 2 kişinin kaybolduğu, 4 kişinin yaralandığı, alt ve üst yapıda hasarların meydana geldiği sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Kentte ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller gömüldü.

Felaketin bilançosu: 6 ölü, 2 kayıp, 4 yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rize’de dün 19.22’de yaşanan sel felaketine karşı ilk ambulansımız olay yerine 19.40’ta ulaştı. 14’ü 112 ambulansı, 6’sı UMKE timi toplam 64 sağlık personeli görevlendirildi. Afette 6 kişi can verdi. 13 kişi etkilendi. 2 kişi için arama çalışması sürüyor. 1 kişi tedavi altında" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim