İhsan YILMAZ

Diyarbakır’ın Merkez Silvan yangınlara müdahale edecek yüksek merdivenli itfaiye aracının bulunmaması yangına müdahaleyi geciktirirken, geçtiğimiz gün tekel mahallesinde çıkan yangına itfaiye merdiveni yetersiz kalınca vatandaş yangına müdahale etti.

Silvan ilçesinde bulunan itfaiyeler hububat ve anız yangınlarına yetersiz kalırken, itfaiye merdivenleri 5. kata kadara yangına müdahale edebiliyor. Oysaki ilçede 18. kata kadar imar veriliyor, bu eksiklik daha büyük felaketlere yol açabilir.

Yangınlar müdahalede gecikilmesi vatandaşlarda korku dolu anlar yaşatırken, vatandaşlar yüksek binalara müdahalede kullanılabilecek itfaiye aracının temininin geciktirilmemesi gerektiğini belirterek, “itfaiye aracı alınana kadar inşallah bu eksiklik daha büyük felaketlere yol açmaz” yorumlarında bulundular.

"Facia olmadan önlem alın"

Ahmet Özsoy, "Geçtiğimiz günlerde tekel mahallesinde bir yangın yaşandı ve itfaiye merdiveni yangına yetersiz kalınca vatandaşların çabalarıyla yangın söndürüldü. Oysa ilçede 18. katta kadar imar izni veriliyorken, ilçede bulunan itfaiye merdivenlerinin yetersiz kalması manidardır. Bu eksiklikler giderilmezse Allah korusun büyük yangınlar yaşanabilir. Bizim bölgemiz hububat ekimi olan bir bölge sürekli anız veya hububat yangınları çıkmaktadır. Bu hububatlara itfaiye müdahale konusunda yetersiz kalıyor. Yangına giden itfaiye ya bozuluyor, yada yangın sırasında yetersiz kalıyor. Böyle işe yaramaya ve eski model itfaiyelerle yangına müdahale edemezsiniz. Acilen yetkililer bu konuda gerekli çalışmaları başlatması gerekiyor. Yoksa Silvan ilçesinde büyük bir facia yaşanabilir" dedi

Editör: TE Bilişim