Haber-Celal KUZU

DİYARBAKIR- Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İş-Kur İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri ‘Sürü Yöneticiliği Elemanı Benim Projesi’ kapsamında 2020 yıllı 1. Dönem Sürü Yöneticiliği Kursunu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

10-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında 15 kursiyerin katılımı ile düzenlenen Sürü Yöneticiliği Kursuna devam eden 15 kursiyer yazılı, sözlü ve uygulama alanlarında yapılan sınavlarda başarı gösterip sertifika almaya hak kazandı. Sertifika dağıtımı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç, kurum personelleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar; koyunculuğun ülke ekonomisindeki yeri ve önemine değinerek, “Bakanlığımızın uyguladığı desteklemelerle kırsalda hayvan sayısı arttı. Hayvan yetiştiriciliği cazip hale geldi. Bu anlamda verilen eğitimin hem kalifiye eleman yetersizliğinin giderileceğini, hem de eğitimli insanların yönettiği sürülerin daha sağlıklı daha işlevsel bir nitelik kazanacaktır” dedi.

 Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları taktim edildi.

Editör: TE Bilişim