Fuat Bulut /Özel Haber 

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde geçen yıl HDP’den aday gösterilip yüzde 71.4 oranında rekor oy alarak Bismil Belediyesi Başkanı seçilen Orhan Ayaz, 21 Ekim 2019 tarihinde görevden alınmış, yerine İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, kayyum olarak atanmıştı. Gözaltına alınarak hakkında dava açılan Orhan Ayaz ve Gülşen Orhan, makamdan ayrıldıktan sonra ilçeyle olan bağını koparmadı.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Orhan Ayaz, kent merkezinde ikamet etmesine rağmen haftanın üç gününü Bismil’de geçirdiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 4 aydır görevden uzaklaştırılmışız ancak haftanın üç günü belediye eşbaşkanları olarak Bismil’de geçiriyoruz. Haftalık programımız var. Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri Bismil’deyiz. Her hafta Cuma Namazı’nı Bismil’de kılıyorum” dedi.

“Dört ayda kavgalı üç aileyi barıştırdık”

Taziyelere ve düğünlere gittiklerini, hastaları ziyaret ettiklerini, çat kapı evlere misafir olduklarını ifade eden Ayaz, “Halkımızın sevinçlerine, acılarına ortak oluyoruz. Her ne kadar görevden alınmış olsak da halkımız bizi 5 yıllığına seçti. Biz bunun bilinciyle hareket ederek onların sıkıntılarını dinliyoruz. Yardımcı olabileceğimiz durumlarda gerekli adımları atıyoruz. Son 4 ay içerisinde kavgalı üç aileyi barıştırdık. Olayın kan davasına dönüşmesine engel olduk. Bu 5 yıl zarfında sonuna kadar biz halkımızla içi içe olacağız. Aynı ortamı paylaşacağız ve onların hizmetinde olacağız. Bundan da zerre-i miskal geri adım atmayacağız” diye konuştu.

“Projelerimiz yarım kaldı”

Görevden alındıktan sonra Bismil21 Spor Kulübü’ne yaptığı 55 bin TL’lik bağışla da gündeme gelen Orhan Ayaz, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklar veya farklı mecralara girmemesi için spor kulübüne destek oldum” dedi.

Şu ana kadar 15 gence iş istihdamı yarattıklarını kaydeden Ayaz, şunları kaydetti:

“Belediyemizin en büyük projelerinden biri 20 bin metrekarelik alanda bir tekstil atölyesi kurup istihdam alanı açmaktı. Bin kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyorduk. Bu projemiz yarım kaldı. Engelsiz Yaşam Merkezimizin yüzde 85-90’ını bitirmiştik. Ama maalesef kayyum Engelsiz Yaşam Merkezimizi engelli yurttaşlarımıza değil başka bir kuruma devretti. Bismil’de yaklaşık 10 bin engelli var; bu yaşam merkezi onlar için çok kolaylıklar sağlayacaktı ancak bunu bile engelli yurttaşlarımıza çok gördüler. Bu olay içimi çok acıttı. Ayrıca Fırat Mahallemizde taziye evi eksikliği vardı. Bu mahallemizde 6 bin seçmen var. Seçim döneminde bize gelen taleplerin başında taziye evi vardı. Göreve geldikten sonra bunun inşasına başladık. Aradan 4 ay geçmesine rağmen o taziye evi yarım yamalak vaziyette. Hükümet, kendisi ile vatandaşlar arasında bir bent kurmuş durumda. Kayyum politikasından derhal vazgeçilmesi gerekir.”

Editör: TE Bilişim