AK Parti Kadın Kolları Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Bağlar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla iftar yemeği programı düzenlendi. Düzenlenen iftarla ilgili İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Bağlar’ın daha önce girilmeyen sokaklarına girerek ilçedeki çocuklara iftar verdiklerini ve gönüllere dokunduklarını söyledi.

Kaya, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“Ramazan ayı bize kendisiyle birlikte çok farklı duyguları, ruhumuzu iyileştiren ve maneviyatımızı daha da sağlamlaştıran hissiyatı kendisiyle birlikte getirir. Ramazan denilince merhamet, sabır, yardımlaşma, hayırseverlik ve tertemiz duygular akla gelir. Ama bir şey vardır ki Müslümanların hayatında çok farklı bir öneme sahiptir, bu da ramazan ve çocuktur, çocukluktur. Ramazan’da çocuk olmak, ilk orucu tutmak, ilk sahura kalkmak, ilk teravihe gitmek sonrasında bayram yaşamak hepimizin hafızasında çocukken yaşadığımız ramazan ayları gelir. Çocukken geçirdiğimiz Ramazan ayının tadı bir ömür hafızalarımızdadır. İlk orucun bize verdiği yüce maneviyat her zamanda bize kendini hatırlatır. İlk orucunu tutan çocuklar bizim toplumumuzda büyüklerinin onlara sunduğu hediyelerle tebrik edilir. Ramazan’da çocuk olmak, çocukken Ramazan’ı yaşamak muazzam bir duygudur. Ramazan saflıktır, çocukluktur. Allah tüm ümmetimizin Ramazan kadar saf ve temiz olan çocuklarına huzur, güzellik, sağlık ve barış içerisinde nice Ramazanlar nasip eylesin. Camilerimizde çocuk sesi hep daim olsun, soframızın bereketine bereket katan çocuklarımızla nice hayırlı iftarlar diliyorum ve çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk bayramını kutluyorum.”

Etkinlikte çocukların bayramını kutlayan Bülent Tüfenkçi, Alaattin Parlak, Ebubekir Bal, Oya Eronat ve M. Şerif Aydın da birer konuşma yaptı.

Editör: TE Bilişim