DİYARAKIR -Avukat Gür  “İnsanlığı sarsan bu süreçte; işçi-işveren, işyeri-kira ilişkileri ve alım-satım sözleşmeleri gibi tüketici hukukundan doğan neredeyse tüm sözleşmelerde uyumsuzluklar yaşandı. Bizde sorunları çözmek için Dicle  Arabulurcuk Çözüm Merkezi’ni açtık ve sorunlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor” dedi.

Avukat Gür, “Geldiğimiz noktada özellikle pandemi sürecinde artan kira uyuşmazlıkları, inşaat uyuşmazlıkları, özel eğitim sözleşmelerinden kaynaklı uyuşmazlıklar, tüketici uyuşmazlıkları gibi uyuşmazlıklarda büyük bir artış olmuştur. Bunlar, tarafların müzakere eğitimi almış arabulucularla kendi çözümlerine ulaşabilecekleri uyuşmazlıklardır” diye konuştu.

Arabuluculukta dava harcı, gider avansı, keşif, bilirkişi, tanık ve posta giderleri gibi masrafların olmadığını belirten Avukat Gür, “Arabuluculuk süreci gizlidir ve bu gizlilik yasal güvence altındadır. Arabuluculuk bir yargılama süreci olmadığı için taraflar, gizlilik ilkesinin verdiği rahatlıkla her şeyi konuşup müzakere edebilirler, mahkemede hakimin vermeyeceği bir karara imza atabilirler. En önemlisi de tarafların arabulucu ile birlikte imzaladığı anlaşma belgesi mahkeme kararı hükmündedir. Tarafların özgür iradesi ile başvurabileceği arabuluculuk yolunda uyuşmazlığa dair dava açılmış olsa dahi daha fazla masraf yapıp zaman kaybetmek istemeyen taraflar yine arabuluculuk yoluna başvurarak kendi menfaat dengelerine uygun bir anlaşma ile devam eden davalarını arabuluculuk yolu ile sonuçlandırabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim