Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile beraber yürüttüğü, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda oluşturduğu Robotik Kodlama Atölyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi öğrencilerine kapılarını açarak eğitim verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı alanında uzman eğitmenlerin gerekli bilgileri çocuklara aktarmasıyla başladı. Etkinlikte bilgisayarlarda çeşitli robotik çalışmaları inceleyen öğrenciler, daha sonra uygulamalı olarak oluşturdukları projeleri robotlarla hayata geçirdi.

Çocukların buz pateni keyfi

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, sosyal etkinlikler kapsamında Kayapınar ilçesindeki Park 75 Buz Pisti’nde spor yaparak eğlenceli dakikalar geçirdiler. Pist personeli, çocuklara buz pateni sporu ile ilgili bilgiler verdi. Buz pateni yapılırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini çocuklara aktaran antrenörler, ayrıca başlangıçta miniklerin buz üzerinde dengelerini oluşturmaları için yardımcı oldu. Buz pateni yapılırken güvenlik için gerekli kıyafetleri giyen öğrenciler, kısa sürede buz üzerinde kendi başlarına hareket etmeye başladı.

Müzik eşliğinde buz üzerinde değişik figürler sergileyerek oldukça keyifli dakikalar geçiren Bilgi Evi öğrencileri, ilk kez böyle bir heyecanı yaşamalarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim