DİYARBAKIR - Kürdistani İttifak Çalışması içerisinde yer alan siyasi partiler ve oluşumların temsilcileri, Diyarbakır'da bir araya gelerek Nevroz çağrısında bulundu.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, “2021 Nevrozu’nun tüm dünya halklarına barışı, özgürlüğü, kardeşliği ve demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyorum. Dünya halklarının en fazla demokrasiye, özgürlüğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde, pandemi koşullarında 2021 Nevrozunu kutlayacağız. Geçen sene hastalıktan kaynaklı Nevrozumuzu kutlayamadık. Ama bu dönem elbette ki pandemi şartlarını da gözeterek, halkımızın sağlığını gözeterek, Ortadoğu halklarının kadim bayramı olan Nevroz bayramını coşkuyla, barışa ve demokrasiye vesile olması temennisiyle kutlayacağız.

Türkiye halkları, Türkiye toplumu, toplumsal barış istiyor. Bu toplumsal barış, Kürtleri inkar ederek olmaz, Kürtlerin diline, kimliğine, kültürüne yasaklar koyarak olmaz. Bizler gerçek barışı ve demokrasiyi ancak ve ancak birbirimizin kimliklerine, dillerine ve kültürlerine saygı duyarak ve kabul ederek gerçekleştirebiliriz. Bu kadim Nevroz bayramının buna vesile olmasını yürekten temenni ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu topraklarda er yada geç barış mutlaka gerçekleşecektir. Adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mutlaka gerçekleşecektir. Türkiye toplumunun da Kürtlerin de gerçek anlamda isteği ve arzusu budur. İşte bunun için bu Nevroz bayramının, 2021 Nevroz’unun bir kez daha barışa, eşitliğe, adalete, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, tüm halklarımızın Nevroz bayramını kutluyorum."

Editör: TE Bilişim