Mahallede yoğun bir ilgiyle karşılanan İlçe Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Çüngüş Tarım ve Orman İlçe Müdürü Deniz Yıldırım mahalleye ait doğal manzarası olan çay bahçesinde ağırlandı. Mahallede yetiştirilen ve hasat zamanı gelen tüm ürünler masa üzerinde sergilendi. Masa üzerinde sergilenen portakal, mandalina, limon, Trabzon hurması, nar, elma, ayva, zeytin, ceviz, Antep fıstığı yetiştiriciliği ile dut pekmezi, pestil, sucuk, nar suyu, nar ekşisi, çedene kahvesi gibi ürünlerin de üretim aşamaları hakkında bilgiler verildi.

Çüngüş deyince akıllara ilk önce bağcılık gelir ama bağcılık yanında alternatif ürünlerde yetiştirilmektedir. Bunlardan birisi de nar yetiştiriciliğidir. Nar uygun saklama koşullarında muhafaza edilerek uzun kış gecelerinde ikram olarak tüketilmesinin yanı sıra nar suyu veya nar ekşisi olarak işlenerek tüketilebilmektedir.

İlçe kaymakamı Tuncay Kaldırım, “Bu mahalledeki ürün çeşitliğinin çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi için projeler üretileceğini, üreticilerin ellerindeki ürünlerin değerinde alınıp satılması amacıyla kooperatif kurulması için çalışılıyor” dedi.

Yapılan bilgilendirmeler ve ürünlerin tanıtımını müteakiben nar bahçesindeki hasat çalışmalarına da iştirak eden Çüngüş İlçesi Kaymakamı Tuncay Kaldırım ve Çüngüş Tarım ve Orman İlçe Müdürü Deniz Yıldırım, nar suyu ve nar ekşisi yapımını da yerinde izledi.

Editör: TE Bilişim