İçişleri Bakanlığı'nca ülke genelinde eş zamanlı olarak 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla başlatılan koronavirüs denetimi, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde de yapıldı. Polis, zabıta, sağlık çalışanı ve gıda mühendislerinin katılımıyla başlatılan denetimler kapsamında pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde alınan koronavirüs önlemleri incelendi.

BAĞLAR

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile ikinci kez gerçekleşen geniş katılımlı pandemi süreci denetimlerine katıldı. Beyoğlu, "Tedbirlerimizi alırsak koronavirüsü yeneriz" dedi.

Denetimler sırasında maske kullanan çocuk ve kadınların duyarlı davranışlarını maske kullanmayan vatandaşlara örnek gösteren Başkan Beyoğlu, sorun küresel, mücadelenin ise ulusal olduğunu hatırlatarak, “Bugüne kadar cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başarıyla sürdürdüğümüz mücadeleyi, nihayete erdirmek elbette rabbimizin takdiri ve inayetine bağlı ama vatandaş olarak sorumluluğumuz çok daha fazla. Maske, sosyal mesafe ve temizlik gibi üç temel alışkanlığı hayatımızın değişmezleri haline getirelim. Koronavirüs tehlikeli olabilir, ama alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Yani Koronavirüs’ü yenmek bizim elimizde" dedi.

KAYAPINAR

Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cihat Kayhan, tüm kurum amirleri ve çalışanlarla beraber sahada alışveriş merkezlerini, semt pazarlarını ve esnafların tamamını iş yerlerinde kontrol edip, herkesin sağlığı için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kayhan, "Bizler bugün İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda 'Sağlık için, hepimiz için' tüm kurum amirlerimiz ve çalışanlarımızla beraber sahadayız. Bu kapsamda alışveriş merkezlerimizi, semt pazarlarımızı, esnaflarımızın tamamını iş yerlerinde kontrol edip sağlığımız için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında bilgilendirme yapıyoruz. Tüm vatandaşların ve işletmelerin sağlıklı ortamı oluşturmaları için bu farkındalık çalışmalarına katılmalarını rica ediyoruz" dedi.

SUR

Denetimler kapsamında Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile beraberindeki denetim ekipleri, ilçenin Gazi Caddesi, Hasanpaşa Hanı, Kuyumcular Çarşısı, Sülüklü Han, Bakırcılar Çarşısı ile Dört Ayaklı Minare çevresinde denetimlerde bulunarak vatandaşlardan korona virüs tedbirlerine uyulmasını istedi.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, “Türkiye genelinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun önderliğinde ikinci bir genel denetim yapıyoruz. Pandemi sürecinin başladığı günden itibaren biz Sur ilçesinde her gün rutin denetimlerimizi yapıyoruz. İlçemiz yoğun bir ilçe ve günde 500 ve 600 bin insan sürkülasyonun olduğu bir alandır. İlçeyi sürekli denetim altında tutmaya çalışıyoruz. Çok şükür vakalar kontrol altında ama henüz istediğimiz seviyede değildir. Maalesef düğünlerde, taziyelerde ve sosyal alanlarda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilemiyor. Bizlerde vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

DİCLE

Dicle Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin öncülüğünde, ilçede ikinci genel maske ve sosyal mesafe denetimleri yapıldı. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan denetimlere, Dicle Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Hasan Avdan, İlçe Jandarma Komutanı Enis Kurt ile diğer ilgililer katıldı.

Yol, merkez çarşısı, kahvehane gibi vatandaşların yoğun olduğu birçok nokta ile iş yerlerinde yapılan denetimlerde, vatandaşlara kurallara uymalarının gerekliliği de belirtildi.

Editör: TE Bilişim