Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı’nın ana pistte yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 aylığına uçuş trafiğine kapatılacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı’nın 24 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında ana pistte yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle uçuş trafiğine kapatılacağını bildirdi. Diyarbakır'a gidiş gelişlerinde hava yolunu tercih edecek olan yolcular kente yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Batman ve Mardin Havalimanlarından hizmet alabilecekler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı pistinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sırasında yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemlerin alınarak kesintisiz ulaşım planlamasının yapıldığını bildirdi.

Diyarbakır Havalimanı ana pistinin 100 metre ile 1600 metre arasında kalan pist merkez hattı bölümlerinde yer yer 15 metre genişliğe varan bozulmalardan dolayı acil onarım ihtiyacı duyulduğu aktaran Bakanlık, ana pistin 24 Mayıs tarihi itibariyle 1 ay süreliğine bakıma alınacağını belirterek; havalimanı uçuş trafiğinin belirtilen süreyle kapatılacağını bildirdi.

Pistin onarımda olduğu süre zarfında Diyarbakır Havalimanı uçuşlarının Diyarbakır’a yaklaşık 100 kilometre mesafede olan Batman ve Mardin Havalimanlarından gerçekleştirileceğinin bilgisini aktaran Bakanlık, Mardin Havalimanı çalışma saatlerinin havayollarının ek seferlerine göre güncellendiğini bildirdi.

Yolcu mağduriyetlerinin yaşanmaması ve ulaşımın kesintisiz sağlanması için, her uçak için ayrı taşıma yapılmasının planlandığını aktaran Bakanlık, uçağın tarifeli kalkış saatinden bir saat önce havalimanında olacak şekilde taşıma yapacak olan minibüs kooperatiflerinin, Mardin ve Batman’dan ulaşım hizmeti sağlanacağını bildirdi.

Mardin ve Batman havalimanlarına gidecek yolculardan 25 lira dışında ücret alınmayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havalimanının 1 ay boyunca uçuşlara kapalı olacağı süreçte uçuşların Mardin ve Batman havalimanlarına yönlendirildiğini hatırlatarak, bu kentlerde toplu taşıma ücreti olan 25 liranın dışında ücret ödenmeyeceğini açıkladı.

Diyarbakır, Mardin, Batman valilikleri ve belediyelerce, uçuş için Diyarbakır’dan Batman ve Mardin’e gidecek olan ve diğer illerden Diyarbakır’a gelmek üzere Batman ve Mardin’e iniş yapan yolcular için ulaşım imkanı sağlanması için çalışma yapıldığı kaydedildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Ortak çalışma sonucunda Diyarbakır-Batman ve Diyarbakır-Mardin arasında faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının Mardin ve Batman havalimanlarına da servis yapmaları yönünde karar alındı. Vatandaşlarımız Batman ve Mardin toplu taşıma ücreti olan 25 lira dışında, bu illerde havalimanı toplu taşıma hizmeti için ilave bir ücret ödemeyecektir. Diyarbakır’dan uçuş için Mardin ve Batman havalimanlarına gidecek olan yolcularımız, Diyarbakır Otogarı'ndan kalkan Batman ve Mardin taşıma kooperatiflerini 25 lira karşılığında kullanabilecek. Aynı şekilde Batman ve Mardin Havalimanı'na inecek Diyarbakır yolcuları da aynı illerin havalimanından bu toplu taşıma araçlarından faydalanabileceklerdir” denildi.

Editör: TE Bilişim