Haber / Güneş Ocağa 

Diyarbakır’ın en lüks yeri olan 75 Caddesi üzerinde bulunan ve bir o kadar da iddialı olan gastronomi restoranı BabelTerrace, Diyarbakırlıların yeni gözde mekanı olmaya aday. Mekanın genişliği, ferahlı ve içinin adeta bir sanat eserine dönüştürülmesi dikkatleri üzerine çekiyor. 

Bilindiği gibi Türkiye’de gastronomi restoran kültürü henüz çok genç. Fakat bu anlamda çok başarılı projeler de var. Diyarbakır’daki BabelTerrace da bu iddialı projelerden biri. BabelTerrace, sadece yöresel yemekleriyle değil aynı zamanda dünya ve İtalyan mutfağıyla da kendi müşterilerine zengin bir menü sunuyor.

Mekana ilişkin bilgi veren Gastronomi Uzmanı Derya Deniz, “Pandemi süreci yaşıyoruz ve bu süreçte sosyal mesafe ve hijyen çok önemli. Zaten restoranımız çok uygun bir yer. Herkesin sosyal mesafeli şekilde oturabileceği bir yer. Terasımız kendi başına harika bir yer. Güneşin batışını en güzel şekilde izleyebileceğiniz bir yer. Hem genişliği hem manzarasıyla herkese keyif sunuyor” dedi.

20 gündür bu güzel mekanı açtıklarını belirten Deniz, “20 çalışanımızla müşterilerimize yeterli ve memnun edici bir şekilde hizmet sunuyoruz. Mekanımıza gelen müşteriler gayet memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Hizmetlerimiz ve yemek kültürüne kattığımız zenginlikten dolayı teşekkür ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü müşterinin memnuniyeti bizim mutluluğumuzdur” ifadesinde bulundu.

Gastronomi ile ilgili de bilgi veren Deniz, “Gastronomi tesisleri; yemek kültürünün bir turizm ürünü haline getirilerek müşteriye sunulduğu, yöresel, geleneksel, ulusal veya uluslararası özellik taşıyan mutfak ile yiyecek içecek servisinin yapıldığı, ülke turizmine katkı sağladığı değerlendirilen ve bu yönleriyle Bakanlık tarafından desteklenmeleri uygun görülen yeme-içme tesisleridir” dedi.

BabelTerrace’nin zengin mutfağıyla ilgili bilgi veren şeflerden Mehmet Emin Öztep ise, dünya mutfağındaki yemekler ve sosları doğunun damak tadına uyacak şekilde değişiklikler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Dünya mutfağına ait farklı yemekler ve mezelerin yanında bir de bizim kendi yöremize ait yöresel yemeklerimiz de var. Eğer müşteri isterse menünün dışında istediği spesiyali de ona sunuyoruz. Vejeteryan ve vegan olan müşterilerimiz için de ayrıca menümüz var.Bizim için müşteri memnuniyeti çok önemli. Müşterilerimiz buraya geldiğinde yemeklerimizi yedikten sonra çok mutlu olacaklarından emin olsunlar. Çünkü bizim menümüz müşterinin yemekten tamamen zevk alacağı bir menü.”

Editör: TE Bilişim