Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kent merkezindeki ve kırsal ilçelerdeki belediyeler de dahil olmak üzere 4 gündür gece gündür demeden halkın yaşamını kar esaretine karşı kolaylaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla günlük hayatın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına devam ediyor.

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri karın yağdığı ilk andan itibaren kent merkezinde karla yoğun bir şekilde mücadele veriyor.

24 saat esasına göre çalışan ekipler, trafik ve yaya güvenliği için gece yaşanacak buzlanmalara karşı kentteki tüm ana arterlerde yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor.

Ekipler, kırsal ve kent merkezinde 290 personel 7 kar küremeli tuz atma aracı, 2 kar küreme aracı, 21 greyder, 24 JCB, 9 loder, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 66 araçla çalışıyor.

3 bin 750 kilometre yolda karla mücadele çalışması yürüten ekipler, Kulp' bağlı Aygün ve Hevedan gurup mahalle yollarını yeniden ulaşıma açtı.

Ekipler kentte trafik akışının rutin olarak devam edebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Bağlar Belediyesinden kırsal yerleşim yerlerinde kar temizleme seferberliği

Bağlar’da kar temizleme seferberliği

Diyarbakır’da, yaşamı olumsuz etkileyen son 16 yılın en etkili kar yağışına karşı mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi, ilçe merkezindeki yolları temizledikten sonra kırsal yerleşim yerlerine yönelik çalışmaları yoğunlaştırdı.

Zorlu kış şartlarına rağmen gece karanlığında çalışan ekiplerin çalışmalarına zaman zaman vatandaşlar da destek oluyor. Kar temizleme çalışmaları hakkında sürekli bilgi alan Başkan Beyoğlu, hafta sonunda yeniden başlaması beklenen kar yağışına karşı da tedbir alacaklarını kaydetti. Beyoğlu, “Arkadaşlarımız büyük bir gayret ve fedakarlıkla çalışıyor. İlçe merkezinde kar temizleme çalışması yaparak yolları ulaşıma açtıktan sonra don ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptık. Kırsalda da yolları açmak için büyük çaba harcıyoruz. İnşallah kısa sürede bu işin üstesinden geleceğiz. Yeni kar yağışına karşı da hazırlıklarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediyesi ‘can dostları’ unutmadı

Diyarbakır’da, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Yenişehir Belediyesi sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye ekipleri ilçede belli noktalara bırakılan kedi evleri ile sokak hayvanlarının beslenmeleri için mama bırakıyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, soğuk hava şartlarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerle hayatlarını kurtarmanın mümkün olduğunu belirterek,’’ Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın, bu soğuk günlerde aç ve susuz kalmamaları için tüm vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Ekiplerimiz sürdürülen çalışmalar sırasında sağlık sorunu olduğuna kanaat getirdikleri can dostlarımızı Diyarbakır Büyükşehir Belediyemize ait Hayvan Barınağa götürerek tedavi altına almaktalar" diye konuştu.

Hastaların imdadına yetiştiler

Diyarbakır ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Lice kara yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde oturan, şiddetli göğüs ve karın ağrısı çeken Hülya Yagın'ın ailesi, 112 merkezinden yardım talebinde bulundu. Yagın'ın bulunduğu adrese giden sağlık ekipleri, acilen Diyarbakır'a sevkini uygun gördü. Sağlık ekipleri tarafından İl Jandarma Alay Komutanlığına bilgi verildi.

Diyarbakır'dan, acilen havalanan askeri helikopte,r Lice İlçe Jandarma Komutanlığına iniş yaptı. Ambulansla helikoptere getirilen Hülya Yagın, sağlık görevlileri eşliğinde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yagın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından, "Rahatsızlanan vatandaşımızı Lice'den jandarma helikopterimizle Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sağ salim ulaştırdık" notunu paylaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de, Hani ilçesinde yoğun kar nedeniyle kapanan yolu açarak, aniden rahatsızlanan iki kız çocuğunu hastaneye ulaştırdı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu 4 saat süren çalışma sonuncunda greyderle açan ekipler, çocukları tedavi edilmek üzere iş makineleri ile Hani Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Vatandaşlar yollarda kaldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Malabadi köyü civarında Tatvan, Hatay, Muş Diyarbakır, Gaziantep, Bitlis, Diyarbakır, Antalya'dan Van istikametinde giden, tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda mahsur kalan yolcular, Kaymakam Murat Öztürk'ün talimatıyla bölgeden alınarak kurtarıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi ilçeye getirilerek, Malabadi Anadolu Lisesi pansiyonuna yerleştirilip misafir edildi.

Hazro ilçesinde de göreve giden polis ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle Sarıcanak köyünde yolda kaldı. Vatandaşlar, polis ekiplerine traktörle yardım ederek ilçe merkezine kadar götürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim