DİYARBAKIR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi, 2014-2018 dönemi TTB Merkez Konseyi üyesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) gönüllüsü Dr. Şeyhmus Gökalp, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Savcının 15 yıla kadar hapis cezası istediği Gökalp için mahkeme beraat kararı verdi.

Ne olmuştu?

Dr. Şeyhmus Gökalp, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında 20 Ekim 2020’de gözaltına alınıp tutuklandı. 80 günden uzun süren tutukluluğunun ardından Gökalp, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 10 Şubat 2021 tarihli kararıyla serbest bırakıldı.

Davanın 15 Ekim 2021 tarihinde görülen ikinci duruşmasında, Gökalp’in “silahlı örgüt üyeliği” ve “terör örgütü üyeliği” suçlarından 7 ila 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi. Diyarbakır'da Deva Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nde (OSGB) işyeri hekimi ve pratisyen hekim.

1977 Nusaybin doğumlu, 2002'de Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Diyarbakır Tabip Odası İnsan Hakları, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği, Basın Yayın, Olağandışı Durumlar Komisyonları üyeliklerinde bulundu.

Diyarbakır Tabip Odası'nda 2004-2008 döneminde Denetleme Kurulu, TTB'de 2014-2016 döneminde Büyük Kongre Delegesi ve Merkez Konsey üyesiydi.

"Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklaması yapan TTB'ye 30 Ocak 2018'de de polis operasyonu düzenlenmişti. O dönem TTB Merkez Konseyi üyesi olan Dr. Gökalp gözaltına alınan doktorlar arasındaydı. Doktorlar, savcılık ve hakimlik ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (Biyanet)

Editör: TE Bilişim