DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün  Diyarbakır’a geliyor. Kurşunlu Camii’nde Cuma namazı kılması beklenen Erdoğan için hummalı temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ı son olarak 31 Mart yerel seçimlerinden önce 9 Mart 2019’da ziyaret etmişti. Erdoğan, bugün 2.5 yıllık aranın ardından Diyarbakır’a gelerek vatandaşlarla bir araya gelecek.

Günü birlik gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında Sur olayları zamanında yıkılan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii’nde cuma namazını Diyarbakırlı vatandaşlarla birlikte kılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesine bir gün kala cami çevresinde Sur İlçe Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.

HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakır Annelerini ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha sonra toplu açılış töreninde halka hitap edeceği bekleniyor.

Vali Münir Karaloğlu’na “Cuma gününe hazır mısınız?” sorusuna  “Bütün şehir heyecanla zatıalinizi bekliyoruz. İnşallah, Cuma günü Diyarbakır tarihi bir gün yaşayacak” diyerek, Diyarbakır’ın coşkusunu dile getirdi. Cumhurbaşkanını karşılamaya hazırlanan Diyarbakır’da il genelinde yapılan yatırımlar ve hayata geçirilen projeler şehrin çehresini değiştirdi. Tarihi mekanlardaki restorasyon ve ihya çalışmalarından, gençlere dönük yatırımlara, yol, kaldırım ve altyapı hizmetlerinden kent meydanı ve millet bahçelerine, hafif raylı sisteme kadar bir çok projeyle daha iyi bir Diyarbakır oluşturuluyor. Diyarbakır’da her cadde ve sokaklara “Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a hoş geldiniz” diye pankartlar asarak Erdoğan’ın yolunu gözlemeye başladı. (İHA)

Editör: TE Bilişim