Edinilen bilgiye göre, Silvan’da ilçesi Feridun Mahallesinde bulunan kargir bir evde yılan görüldü. Ev sahibi yılanı yakalayamayınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İtfaiye ekipleri, özel ekipman kullanarak yılanı yakaladı. Yakalanan yılan, daha sonra boş bir tekrar doğal yaşam alanına geri bırakıldı. Yılanın boyu 2 metre olarak ölçüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, “Silvan ilçemizde yılan sezonun başladı. Bu ay gelen ihbar üzerine özellikle kırsal bölgelere yakın mahallelerimizde iki yılan yakaladık. Vatandaşlarımızda ricamız bu şekilde saklanmış veya köşeye sıkışmış yılanları kendi imkanları ile yakalamaya çalışmasınlar. İtfaiyemize ihbarda bulundukları anda bizler özel ekipmanlarımızla gelerek yılana zarar vermeden yakalayıp doğaya tekrar geri bırakıyoruz” uyarısında bulundu.

Ev sahibi, iki metreyi bulan yılanın itfaiye ekiplerince başarılı bir şekilde yakalanarak tekrar doğaya salıverilmesinden ötürü ekiplere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim