Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevinden çıktıktan sonra HDP Genel Merkez binasında basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına ‘Nerede kalmıştık’ diyerek başlayan Gergerlioğlu, baskı ve tutuklamalara karşı boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Cezaevine girdiği ilk zamandan son ana kadar partisinden diğer tutuklu vekillerle dayanışma içinde olduğunu aktaran Gergerlioğlu, bu durumun onu zihinde tuttuğunu belirtti.

‘Bu hikaye burada bitmez’

Hukuksuzluğun hat safhada olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, şahsında milyonlarca insana büyük mağduriyetlerin yaşatıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

İstedikleri kadar zulüm etsinler. Direne direne kazandık. Beni darbederek evimden çıkartılırken, “Bu hikaye burada bitmez” dedik. Biz geri adım atmayacağız, çünkü haklıyız dedik. Bu zaferi en başta halkımıza armağan ediyorum. Tüm duyarlı insanlar direndi. Cezaevinde o dört duvar arasında bana edilen duaları, sevgi dileklerini hissettim. Bu bizim değil halkın zaferidir. Bu kadar zorbalık içinde bu halkın yüzünün gülmesine çok ihtiyacı vardı. Bundan dolayı çok mutluyum.

Yargı sürecinin utanması gerektiğini dile getiren Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine ise teşekkür etti.

Süreç boyunca geri atmadığını belirten Gergerlioğlu, 5 yıl önce de Kürt meselesinde barış istediği için kamu hayatından ihraç edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

Ben arabadan polise hukuki süreçleri işleteceğim dediğimde bana ‘bizi tehdit mi ediyorsun’ dediler ben de ‘evet hukukla tehdit ediyorum’ dedim. Biz halkın vekili olduğumuzu bilerek hareket ettik ve dediğim gibi bu galibiyetimiz bu kazancımız halkın galibiyetidir. Bizim çıkmamız diğer arkadaşlarımızın da çıkacağının mesajıdır. Partimize açılan davaların sonuçsuz kalacağının mesajıdır

Editör: TE Bilişim