Kente yeni atanan gıda mühendisleri ile bir araya gelen İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yeni atanan personellere öncelikli olarak kurumun itibarını zedelememek için devlet memurluğu kisvesi altında, uygunsuz davranışlarda bulunmamaları gerektiğini belirtti. Atalar, iş etiği ve ahlakının çok önemli olduğunu belirterek,  onlara ülkelerine ve atandıkları Diyarbakır’a hizmet etme şansı verildiğini dile getirdi.

Atalar, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda maddelerinin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleri ile, halk sağlığını korumak amacıyla atandıkları bu görevin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bu alanda karşılaşabilecekleri durumlar hakkında da konuşan Atalar, personellerden bu alanda ödün vermeksizin çalışacakları sözünü aldı.

Atalar’ın tanışma konuşmasından sonra yeni atanan personellere, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından, gıda kontrol ve denetimi olgunlaşma ön eğitimi teorik olarak başlatıldı. Alınan eğitimin ardından sahada uygulamalı eğitim verilecek.

Editör: TE Bilişim