Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca, boğulma vakalarını azaltmak ve istihdam yaratmak amacıyla başlatılan Bronz Cankurtaranlık Sertifika Kursu tamamlandı.

150 adayın başvurduğu kursta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan bir heyetin de gözetiminde mülakat ve eğitimini başarıyla tamamlayan 99 kursiyer sertifikalarını aldı.

Yenişehir Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Karaloğlu, en temel hak olan yaşam hakkını sürdürebilir kılmanın devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Son yıllarda artık şehirlerdeve sitelerde çok sayıda yüzme havuzlarının bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, yüzme olan her yerde cankurtaranlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Maalesef yaz ayları geldiğinde özellikle nehirlerde, sulama kanallarında çok sayıda insanımızı, gencimizi boğulma sonucunda kaybediyoruz. İşte bu eğitimi almış insan sayısını ne kadar artırırsak bu vakaları da azaltmış olacağız”

Cankurtaranlık bir meslek

Cankurtaranlığın aynı zamanda bir meslek olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, özellikle turizm bölgelerinde çok sayıda cankurtarana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yaptıkları çalışmayla Diyarbakırlı gençlere istihdam alanı yarattıklarını dile getiren Karaloğlu, eğitimi başarıyla tamamlayarak cankurtaranlık sertifikası almaya hak kazananların daha rahat iş bulacağını aktardı.

Karaloğlu, konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek sertifikalarını takdim etti.

Törene Karaloğlu’nun yanı sıra, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Editör: TE Bilişim