Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikten sonra 4 aylık görev süresinde yaptıkları hizmetleri basına verdiği kahvaltıda açıkladı.

Beyoğlu açıklamasında, ailesi üzerinden kendisine iftira atıldığını, göreve gelirken Başkan Yardımcısı yaptığı kardeşi Haşim Merdoğlu’nu “etik bulmadığı” için istifasını aldığını söyledi.

Bağlar halkının mutluluğu için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Beyoğlu, çok önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliğini esas aldıklarını belirten Beyoğlu, “Göreve geldiğimizden beri haftanın her günü halkımızla iç içeyiz. Halkımızla güçlü bir gönül bağı oluşturduk. Bugüne kadar 25 binden fazla evi ziyaret ettik, belediyemizin imkanları ve bazen de devletimizin desteğini alarak muhtaç ailelere yardımcı olduk. Sosyal ve gönül belediyeciliğini inşa ederek vatandaşlarımızın gönlünde yer almak temel önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Hayata geçirdiği projeleri açıkladı

Beyoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün başka yerde yapmayı planladığı 60 milyon TL’lik alt yapı projesini belediyenin kasasından para çıkmadan gerçekleştirmeye başladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Göreve başladığımız ilk gün şeffaf olacağımızı söylemiştik. Yaptığımız her işi basınla ve kamuoyu ile paylaşacağımızı dile getirmiştik. İhaleleri Kamu İhale Kurumu kanununa uygun olarak gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Nitekim tüm işlemlerimizi şeffaf ve tüm Türkiye’den isteyen herkesin dahil olabileceği şekilde yapıyoruz. Yaptığımız ilk ihale temizlik araçlarıyla ilgili oldu. 90 yeni ve modern temizlik aracımız belediyemize ulaştı. Allah’ın izniyle bu araçlarımızla beraber Bağlar’ı pırıl pırıl ve tertemiz bir ilçe haline getireceğiz.”

“Güneş enerjisi projesini hayata geçiriyoruz”

Bağlar’da ilk kez güneş enerjisi sistemini hayata geçireceklerini anlatan Beyoğlu, bu projenin ilçeye ekonomik anlamda büyük getiri sağlayacağını ifade etti. Beyoğlu, “Bunların bir bölümünün mali kaynakları hibe şeklinde olacak. Yıllık getirisinin 12 milyon TL olmasını ve 4 yılın sonunda kendisini amorti edeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca topraktan halka meyve ve sebze üretimi projemiz için çalışmalara başladık. Fransa modelini esas alarak kent içi tarımı hayata geçireceğiz. Kentin belirli noktalarında satış noktalarını oluşturarak ucuz ve temiz organik ürünleri halkımızla buluşturacağız. Dev iki büyük park projemiz var. Bunlardan birini Yenihal bölgesinde 33 bin metrekarelik alanda uygulayacağız. Çok amaçlı ve modern bir park olacak.”

“Kardeşimin istifasını istedim”

Konuşmasının sonunda sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyasına dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, şunları kaydetti: “Tüm bu çalışmalar olurken ‘meyve veren ağaç taşlanır’ misali rahatsız olanlar, ailemiz üzerinden yalan ve iftiralarla yıpratmaya çalışanlar oluyor. Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yüreğimi vicdanımı sızlatan bir algı ile karşı karşıyayız. Bizim kimseden gizli saklımız yok ve olamaz da. Yanımda oturan 20 yıllık eşim olan Durdane hanım, benim bu hayatta en büyük destekçimdir. Gerek ticari gerekse siyasi hayatımda bana en büyük desteği kendisi vermiştir. Fakat Durdane hanımın belediyede resmi veya gayri resmi hiçbir görevi yoktur. Benim iki oğlum var, en büyük oğlum 27 yaşında. Ailemize ait olan özel okulda çalışıyor. Göreve seçilmemden sonra beni sadece bir kez ziyarete gelmiş olup belediyede hiçbir görevi bulunmamaktadır. Oğlum, yöneticisi olduğu okulda kendi işini yapmaktadır. Diğer oğlum 10 yaşında. Bu yaştaki bir çocuğun belediyede çalışmasını düşünmek zaten akıl tutulması olur. Haşim Merdoğlu, kardeşimdir. Neden kendisini başkan yardımcısı yaptım? Çünkü biz bu göreve gelirken belediyeyi tanımıyorduk. Haşim beyin ise 10 yıllık belediye ve 20 yıllık eğitim yöneticiliği tecrübesi var. Tecrübesinden, bilgi ve birikiminden faydalanmak istedik. Bunu da kanunlara uygun şekilde yaptık. Ama şu anda etik kuralına göre bana göre uygun olmadığı için istifasını aldım. Onun yerine belediye finans müdürümüz Recep Ergün beyi atadım. Bir diğer konu eşimin ablası ile ilgili. Kendisi Milli Eğitim’de 30 yıllık memurluk ve yöneticilik tecrübesine sahip. Belediyemize memur olarak naklini gerçekleştirdi. Ancak kendisine hiçbir görev vermedik. Dün itibarıyla emekliliğe ayrıldı.”

Editör: TE Bilişim