DİYARBAKIRN - Kürt Dil ve Kültür Ağı ile Kürt Dil Platformu’nun içinde bulunduğu 21 Şubat Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlenen toplantıda açıklama yapan Komisyon Sözcüsü Şerefhan Ciziri, Kürtçe resmi dil ve eğitim dili olması talebiyle 22 Şubat günü imza kampanyası başlatacaklarını duyurarak, hedeflerinin 1 milyon imza olduğunu söyledi.

Kampanyalarının 22 Şubat günü iki farklı koldan yürüteceklerini aktardı. Kampanyaya ilişkin bilgileri paylaşan Ciziri, “Kampanyamız iki ayak üzerinde devam edecektir. Bu ayaklardan biri sokaklarda halkımıza ulaştıracağımız fiziki imzalardır. Diğeri ise dijital imzadır. Bu kampanya her ne kadar Kürt Dil Platformu ve Kürt Dili ve Kültür Ağı adı altında başlatılmış olsa da, temelde bütün Kürtlerin kampanyasıdır. Siyasi görüşlerimiz, partilerimiz, yaşama bakışımız farklı olsa da dilimiz ortaktır, bu kampanya da Kürt dili kampanyasıdır. Sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, aydınlara ve dil için emek vermiş tüm insanlığadır, bu her şeyden önce sizin kampanyanızdır, dilimiz içindir. Bu kampanyanın etrafında toplanalım, kampanyamızı birlikte büyütelim ve hedefine ulaştıralım. Gelin birlikte Kürtlerin yüzyıllardır büyüttüğü umutları dil hakları ile taçlandıralım” diye konuştu.

Yaptıkları çağrıların tüm Kürtlere olduğunun altını çizen Ciziri, “Hep birlikte bu taleplere sahip çıkalım, kampanyaya gönülden katılalım, kampanyamızı milyonlarca imza toplayarak hedefe ulaştıralım. Kampanyamız için her imza değerlidir, bir tavırdır, bir sözdür ve özgün ağırlığa sahiptir” dedi. AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim