Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir İlçesi Yenişehir Mahallesi’nin Ali Emiri 4. Sokağı’nda oturan vatandaşlar, iki bina arasından Yenişehir İlkokulu'na açılan dar yolun onarılmasını istiyor.

Kentin en kalabalık ilçelerinden biri olan Yenişehir'in Ali Emiri 4 ve 3'üncü caddelerini birbirine bağlayan ve iki bina arasında bulunan dar yol, geçen yıl bir esnaf tarafından elden geçirilerek onarıldı. Yolun iki tarafındaki duvarlar söz konusu esnaf tarafından boyatıldıktan sonra yere ise, çakıl döküldü ve kaldırıma inen bölüme de merdiven yapıldı.

Ancak, aradan bir yıl geçmeden söz konusu  yol yağışlarla birlikte tekrar geçilmez hale geldi. İki tarafındaki duvarlara, çocuklar tarafından sprey boyalarla yazıldı. İki sokak arasında gidip gelen vatandaşların yanı sıra ağırlıklı olarak 3'üncü sokakta bulunan Yenişehir İlkokulu'na giden öğrenciler sıkıntı yaşıyor.

Özellikle kış mevsiminde çocukların büyük güçlük çektiğini belirten vatandaşlar, geceleri ise, yoldan herhangi bir aydınlatma olmadığı için korkudan kimsenin geçemediğini ve ana yolu tercih ettiğini dile getirdiler.

Vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi veya Yenişehir Belediyesi'nin sorunlarına hassasiyet gösterip yolu onarmasını ve aydınlatmasını istedi.

Editör: TE Bilişim