Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres  - Türkiye'de Covid-19 olarak tanımlanan koronavirüse yakalananların sayısı ile birlikte ölüm oranlarının artması, vatandaşlarla birlikte işletmeleri de tedbir almaya yöneltti. Diyarbakır'da 2011 yılında açılan ve içinde 70 mağaza ve 7 standın bulunduğu Ninova Park Alışveriş Merkezi (AVM), dün itibariyle kepenk kapattı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretim merkezi bulunan iç giyim firması JİBER de üretimi durdurdu ve Türkiye genelindeki tüm mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldı. 

Ninova Park AVM Genel Müdürü Kenan Çetin, AVM'deki işletme sahipleri ile toplantı yaptıklarını ve dünyada pandemi olarak görülen Covid-19 salgınına karşı tedbirler karşısında toplum ve çalışanların sağlığını düşünerek, ortak karar aldıklarını söyledi.

Çetin, "AVM'mizi kapattık. Halkımızın temel ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren 1 market ve 1 eczanemiz açık kalacak. Market ve eczanenin hizmet verdiği süre boyunca, öncesinde ve sonrasında dezenfektasyon işlemleri uygun bir şekilde yapılacak ve devamı sağlanacaktır. Amacımız virüsün yayılmasını önlemek ve tedbir amaçlıdır" dedi.

JİBER üretimi geçici olarak durdurdu

Diyarbakır’da üretim fabrikası bulunan iç giyim markası JİBER, geçici süreliğine üretimi durdurduğunu ve Türkiye genelinde AVM’lerde bulunan mağazalarını kapattığını açıkladı.

JİBER Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Oğurlu, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Covid-19 virüsünün küresel salgın olarak tanımlaması üzerine dünya sağlık açısından kritik bir sürece girmiştir. Bu bağlamda çalışanlarımızın ve toplumumuzun sağlığı bizler açısından çok önemlidir. Covid-19 tedbirleri kapsamında JİBER Yönetim Kurulu olarak, 20 Mart tarihinden itibaren Türkiye geneli AVM’lerde bulunan mağazalarımızı geçici süreliğine kapatma kararı aldık. Aynı zamanda 21 Mart  tarihinden itibaren JİBER fabrikasında üretim 25 Mart  tarihine kadar durdurulacaktır. Bu kararı, hem siz müşterilerimizi, hem de çalışanlarımızın sağlığını düşünerek aldık. Bu süreçte 7 gün 24 saat e-ticaret sistemimiz jiberstore.com.tr üzerinden güvenilir ve hijyenik koşullarda devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim